https://mobirise.com/Életvezetési és 21. századi munkavállalói kompetenciák fejlesztése óvodától a középiskoláig


Tananyagok

Munkafüzetek

Az Életrevaló munkafüzet-sorozat a tanulók életkori sajátosságaihoz igazítva világítja meg a szokások mibenlétét, jelentőségét, valamint otthoni és osztálytermi alkalmazási módjait. A munkafüzetek a fiatalok adott életszakaszaiban fontos témákat dolgoznak fel: egészséges életmód, természetvédelem, nemzetközi közösség, konfliktuskezelés, pénzgazdálkodás, jó modor, társadalmi felelősségvállalás. A munkafüzetekhez készült tanári kiadás további szempontokat, ötleteket és javaslatokat ad a feldolgozáshoz.


Az alábbiakban megtekintheti a munkafüzetek néhány példafeladatát:


Könyvek

Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása


Sean Covey – Stephen R. Covey fia, maga is nyolc gyermek édesapja – kötetében a tizenévesek nyelvén és sajátos élethelyzetein keresztül világítja meg a szokások igazságát, és vezet az első lépések megtételében. Friss és közvetlen hangvétele, életszerűsége és humora felnőttek számára is meggyőző, élvezetes és motiváló olvasmánnyá teszi. A magyar kiadás Prof. Dr. Bagdy Emőke előszavával és Benedek Tibor ajánlásával jelent meg.  

Prof. Dr. Bagdy Emőke előszava
A könyvről megjelent cikk

Stephen R. Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása

A Stephen R. Covey által vezetett egyetemi kutatássorozat mind a kortársak, mind az utókor által
eredményesnek tartott emberek viselkedésformáit vizsgálta.
Ennek eredményeit ez a mű összegzi. 1989-es megjelenése óta folyamatosan a legkeresettebb könyvek közé tartozik; a Time magazin minden idők 25 legnagyobb hatású menedzsmentkönyve közé választotta. Töretlen népszerűségét annak köszönheti, hogy a benne foglalt alapelvek örök érvényűek, és gyorsan változó társadalmunkban is stabil alapot közvetítenek. 


Sean Covey: A vidám gyerekek 7 szokása

A vidám gyerekek 7 szokása könyv ugyanezeket az alapelveket tanítja meg – a legkisebbeknek. A gazdagon és esztétikusan illusztrált mesegyűjtemény darabjai – A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása kötet szerzőjének tollából – a kisgyermekek nyelvén és élethelyzeteiben mutatják be az egyes szokások tartalmát és alkalmazását. Minden történetet rövid összefoglaló követ a feldolgozást segítő kérdésekkel és gyakorlati ötletekkel. A tapasztalat azt mutatja, hogy a mesék segítségével a gyermekek meglepően gyorsan megértik a szokások lényegét, és hamar felismerik azok alkalmazását a saját mindennapjaikban is.

Egy anyuka tapasztalatai 

A 7 szokás a családunkban


Szintén a Harmat Kiadó gondozásában látott napvilágot a 7 szokás a családunkban című kiadvány. A könyv olyan szülők számára készült, akik segítséget szeretnének kapni a 7 szokás otthoni alkalmazásához. Az egyes szokások megértését, elmélyítését, konkrét élethelyzetekben való alkalmazását témánként rövid leírás, kisiskolás és serdülő korú gyermekekkel végezhető tevékenységötletek, valamint ajánlott irodalom segíti.